A VP5-8.5.1-16 sz. "Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások" pályázati felhívásban szereplő klímarezisztens szaporítóanyagok forrásának adatbázisa az alábbi linken érhető el:

>> ADATBÁZIS ITT <<

 

Az oldal funkcióinak leírása a bal felső sarokban látható "i" gomb fölé vitt kurzorral olvasható, vagy pdf formátumban letölthető innen.

 

Tisztelt Pályázó!

 

A VP5- 8.5.1.-16 Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások pályázati felhívása alapján a felhasznált szaporítóanyagnak az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:

a.) szaporítóanyagának forrását az NAIK Erdészeti Tudományos Intézet az adott erdőrészletben klímarezisztensnek minősítette és erről a 2. számú melléklet szerinti egyedi igazolást állított ki;

b.) kiválasztott, kiemelt, vizsgált kategóriájú vetőmagját a 1999/105/EK Tanácsi irányelv, a Bizottság (EU) 2015/321 végrehajtási határozata, valamint a 110/2003 (X.17.) FVM rendelet előírásainak megfelelően a kijelölt növénytermesztési hatóság engedélyével vagy tájékoztatása mellett szállították be, illetve hozták forgalomba;

c.) vetőmagját a kijelölt növénytermesztési hatóság

  • külföldi származású szaporítóanyag esetén belföldiesítő szemle alapján, vagy
  • belföldi származású szaporítóanyag esetén a gyűjtés során végzett külön helyszíni ellenőrzés alapján kiállított származási igazolvánnyal látta el oly módon, hogy a helyszíni ellenőrzés során a hatóság a vetőmag tételből hatósági mintát, illetve az ügyfél részére elkülönített vizsgálati mintát vett, amelyet az ügyfél, a szaporítóanyag-forrás azonossága ellenőrizhetőségének biztosítása céljából, a NAIK Erdészeti Tudományos Intézeti részére bizonyíthatóan (igazoltan) átadott.

Vonal drapp

Amennyiben Ön a NAIK Erdészeti Tudományos Intézethez benyújtandó, ügyfél részére elkülönített vizsgálati magmintát a hatóságtól megkapta, valamint rendelkezésére állnak a Pályázati Felhívás 2. melléklete szerinti, egyedileg releváns dokumentumok (származási igazolás, szemlejegyzőkönyv, stb.) kérjük, hogy adataival töltse ki a honlapunkon PDF formátumban megtalálható igazolást (Igazolás klímatűrőnek minősített szaporítóanyagról c.).

Ezt követően kérjük, hogy postai úton:

  1. a megfelelően kitöltött igazolást,
  2. az előzetesen beszerzett dokumentumok, igazolások, jegyzőkönyvek fénymásolatait,
  3. a vizsgálati megmintát, valamint
  4. egy felcímzett válaszborítékot,

tértivevényes küldeményként juttasson el a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet Sárvári Kísérleti Állomására (cím: 9600 Sárvár, Várkerület 30/A.).

Vonal drapp

Felhívjuk figyelmét, hogy az első kifizetési kérelemhez csatolandó mellékletek klímarezisztens szaporítóanyaggal történő erdőfelújítás esetén:

  • a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet által kiadott egyedi igazolás arról, hogy a felhasznált szaporítóanyag az adott részletben klímarezisztensnek minősül,
  • a felújítás során felhasznált erdészeti szaporítóanyag származási igazolásának másolata,
  • a részterületen megvalósuló klímarezisztens szaporítóanyaggal történő felújítás esetében az érintett részterület határainak feltüntetésével készített térkép.