Friss publikációk

Erdőgazdálkodók, vadászatra jogosultak és kárszakértők figyelmébe ajánljuk!

Összefoglaló az erdei vadkárbecslés általános szabályairól és az alkalmazható pénzügyi értékekről

Megjelent Hirka Anikó szerkesztésében "A 2016. évi biotikus és abiotikus erdőgazdasági károk, valamint a 2017-ben várható károsítások" című kiadvány, mely a linkre kattintva letölthető.

Prognózis füzet 2016-2017

Megjelent Hirka Anikó szerkesztésében "A 2015. évi biotikus és abiotikus erdőgazdasági károk, valamint a 2016-ban várható károsítások " című kiadvány, mely az alábbi linkekről tölthető le:

Nagy Imre tudományos munkatársunk "Jövőnk az iparifa ültetvény!" c. előadásának anyaga a címre kattintva olvasható.

A Bakonyerdő Zrt. megbízásából készült "A rudas és lábas erdőkben a gím- és dámszarvas által okozott törzs hántási, a kéreg elfogyasztásával, sebzésével okozott vadkárok értékelési módszertanának kidolgozása, a károk számszerűsítése magas kőris állományokban" c. tanulmány a megbízó hozzájárulásával a címre kattintva olvasható.

A tanulmányt Nagy Imre és Kámpel József a NAIK Erdészeti Tudományos Intézetének munkatársai állították össze, lektorálta Dr. Schiberna Endre.

Megjelent Hirka Anikó szerkesztésében "A 2014. évi biotikus és abiotikus erdőgazdasági károk, valamint a 2015-ben várható károsítások " című kiadvány, mely az alábbi linkekről tölthető le:

Megjelent Hirka Anikó szerkesztésében "A 2013. évi biotikus és abiotikus erdőgazdasági károk, valamint a 2014-ben várható károsítások " című kiadvány, mely az alábbi linkekről tölthető le:

 

LOGO_kicsiMegjelent Szabóky Csaba és Csóka György új könyve Sodrómolyok címmel. A könyv kiadásának pénzügyi feltételeit legnagyobb részben az FVM pályázata az erdők közjóléti célú védelmét és bővítését szolgáló feladatok ellátásának 2008. évi csekély összegű támogatására, a személyi jövedelemadó 1%-ának adófizetők által felajánlott részéből képzett bevételből teremtette meg. Ezen túl több vállalat és intézmény is nyújtott pénzbeli támogatást a könyv jelen formában történő megvalósításához. Segítségüket ezúton is köszönjük!