Wisnovszky

 

2011. június 17-18-án zajlott az OEE 142. Vándorgyűlése, a házigazda szerepét a Zalaerdő Zrt. töltötte be. A díjak átadására a második napon került sor, a Vadas Jenő Emlékérmet Wisnovszky Károlynak nyújtotta át az Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója, Dr. Borovics Attila.

 

Wisnovszky Károly erdőmérnöknek, az MGSZH Központ Erdészeti Igazgatóság igazgatójának ezzel a kitüntetéssel köszönte meg az Intézet azt a sokéves munkát, amellyel támogatta kutatási tevékenységünket abban bízva, hogy a magyar erdőgazdálkodásnak és erdőtervezésnek a jövőben is szüksége lesz a tudásra, amit az Intézet az évtizedek során felhalmozott mind a faterméstan, az erdővédelem és a termőhelyismeret területén.

Wisnovszky Károly az Állami Erdészeti Szolgálat és jogutódainak vezetőjeként lelkiismeretes, elkötelezett munkával  és hatékony ügyintézéssel nagyban segítette az Intézetet a hazai és nemzetközi erdővédelmi hálózatban való részvételben és az eredmények elérésében. Főigazgató-helyettesi és főigazgatói kinevezését követően sokat tett a két Intézmény közötti harmonikus együttműködés kialakításáért és fenntartásáért. Küzdött azokért a nemzetközi pályázatokért, amelyeknek az ERTI is társvállalkozója volt, és amelyek keretén belül megvalósulhattak az erdészeti monitoring eszközparkját megújító fejlesztések. A beruházáshoz tartozó informatikai rendszer fejlesztése lehetővé tette a komplexebb és hatékonyabb, a jelen kor követelményeinek megfelelő munkavégzést. A most befejeződő közös pályázatunk is lehetőséget teremtett az ERTI számára, hogy a megkezdett ökológiai monitoring vizsgálatok anyagi háttere időlegesen biztosítva legyen.

Az ERTI – a közös szakmai vagy országos érdekeket szolgáló munkákban – mindig bízhatott segítőkészségében, és számíthatott operatív megoldási javaslataira vagy megfontolható tanácsaira.

Köszönjük együttműködését és a kutatás támogatását!

(Fotó: Greguss László Géza)