felhvs_1felhvs_3Új lendületet kapott ezzel a kísérleti állomáson már közel 15 éve folyó természetismereti nevelési program, melyet a Kísérleti Állomás a  Püspökladányi Ter- mészetvédelmi Csoporttal és a Hortobágyi Nemzeti Parkkal közösen eddig is eredményesen folytatott.

 

Ezen munka keretében eddig is mód nyílott a város iskolásainak, óvodásainak és az érdeklődő felnőtteknek, hogy a szakemberek vezetésével megismerhessék a Farkassziget gazdag növény és állatvilágát, arborétumát, bemutató házát és az itt közel 90 éve folyó kutatómunka eredményeit. A rendszeres, szervezett programokat évente közel 3000 gyerek látogatta.  „Madarak és fák napja”, erdei iskolai/óvodai programok, megyei rajzverseny és egyetemisták számára szervezett terepi bemutatók adtak lehetőséget a kilátogatók ismereteinek bővítésére.

A tábor megnyitása lehetőséget ad akár 40 fős csoportoknak is több napos programokon való felhvs_2részvételre. A kutatóintézet szándéka szerint elsősorban a környékbeli óvodásokat és iskolásokat várják a tábori programokra, de természetesen a tábor nyitva áll távolabbról érkező gyerekcsoportok, vagy akár felnőtt érdeklődők előtt is. A programok között megtalálható a puszta és az erdő életközösségével való ismerkedés, gyalog és kerékpártúra, lovas program, kézműves és művészeti foglalkozások, íjászverseny, fürdőlátogatás, pusztai kirándulás, vadászati bemutató is. Természetesen ezekhez a színes programokhoz a városban található szervezetek összefogására is szükség van.

A napokban indulnak útjukra azok a virtuális invitáló cédulák, melyekben elsősorban a környék iskoláinak, óvodáinak, polgármesteri hivatalainak és civil szervezeteinek hívjuk fel a figyelmét a tábor által nyújtott lehetőségekre. A tábor – reményeink szerint – hamarosan bekapcsolódik az országos erdészeti erdei iskola hálózatba is.

A táborral kapcsolatos kérdésekre Csiha Imre állomásigazgató szívesen ad választ a 30/219-7094 telefonszámon, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. A táborral kapcsolatos információk hamarosan megtalálhatóak lesznek a http://www.erti.hu/farkasszigeti-okotabor.html honlapon a Püspökladányi Kísérleti Állomás neve alatt.

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Új lendületet kapott ezzel a kísérleti állomáson már közel 15 éve folyó

természetismereti nevelési program, melyet a kísérleti állomás a Püspökladányi Természetvédelmi Csoporttal és a Hortobágyi Nemzeti Parkkal közösen eddig is eredményesen folytatott.