2015. június 26-27-én Kaposváron zajlott az OEE 146. Vándorgyűlése. A házigazda szerepét a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. töltötte be. A közgyűlésen Dr. Sárvári Jánosnak nyújtotta át a Vadas Jenő Emlékérmet a NAIK Erdészeti Tudományos Intézetének igazgatója, Dr. Borovics Attila.

Vonal drapp

2015. július 14.

Vonal drapp

 

Vadas Jenő szakmai tevékenysége és örökérvényű szellemi útmutatásai méltóvá tették Őt arra, hogy a nevével fémjelzett emlékéremmel olyan szakembereket tüntessünk ki, akik kiemelkedően sok segítséget nyújtanak az erdészeti tudományos tevékenységhez, a kutatási eredmények gyakorlatba történő bevezetéséhez, elismertségének növeléséhez.

A NAIK Erdészeti Tudományos Intézet vezetése nevében köszönetünket és elismerésünket fejezzük ki

Dr. Sárvári Jánosnak

a 2015. évi

„Vadas Jenő Emlékérem”

adományozása kapcsán.

Dr. Sárvári János a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Szövetségének ügyvezető elnökeként meghatározó szerepet vállalt abban, hogy a magán-erdőgazdálkodókat érintő gazdálkodási és szervezeti problémákat tudományos igénnyel feltárjuk, a magán‑erdőgazdálkodás legfontosabb kihívásaira megoldásokat keressünk, új fejlesztési és innovációs utakat nyissunk. A nem működő magánerdők megszólításában, az osztatlan közös tulajdon felszámolására tett első lépések elindításában, a birtok-elaprózódás megállításához szükséges lépések megalapozásában, az ültetvényes gazdálkodás jogi kereteinek és versenyképes támogatási feltételeinek megteremtésében kiemelkedő érdemei vannak a Díjazottnak, így a közreműködésével létrejött tudományos együttműködések és első eredmények esélyt adnak arra, hogy sikeres jövőt építsünk a magán-erdőgazdálkodás területén is.

 

Köszönjük elkötelezett munkáját és mindenkori együttműködését!