2013. május 11-én került megrendezésre immár 18. alkalommal a Madarak és Fák Napja rendezvénye az Erdészeti Tudományos Intézet Püspökladányi Kísérleti Állomása és a Püspökladányi Természetvédő Csoport szervezésében.

Vonal_drapp

2013. május 14.

Vonal_drapp

A Farkasszigeti Arborétumban mára már hagyománnyá vált rendezvényre Püspökladány városának több általános iskolájából érkeztek gyerekek, hogy összemérjék tudásukat az erdővel, a természettel kapcsolatos kérdések, feladatok alapján. A vetélkedő csapatok 7 tudásfelmérő állomáson adhattak számot ismereteikről, ügyességükről.

Resize_of_DSC_0016 Resize_of_DSC_0003

Az említett állomásokon különböző feladatok vártak a résztvevő gyerekekre, többek között madarak hangjának és fotójának felismerése, különböző fafajok felismerése a levelük, a kérgük alapján, erdei, mezei lágyszárú növények felismerése. Az állomási feladatok teljesítése után a résztvevő csapatok egy aszfaltrajzoló versenyen adták közre gondolataikat a természettel, a környezettel kapcsolatosan.

A rendezvény lebonyolításának anyagi hátterét – mint minden évben – Püspökladány Város Önkormányzata, különböző civil szervezetek, helyi vállalkozások biztosították.

Resize_of_9 Resize_of_21

Magának a rendezvénynek a zökkenőmentes lebonyolításában igen sokan szerepet vállaltak, többek között az ERTI kutatói, a Püspökladányi Természetvédő Csoport tagjai, pedagógusok, a Püspökladányi Rendőrkapitányság szakemberei, a Püspökladányi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hivatásos Tűzoltóságának munkatársai.

Reményeink szerint a jövőben még számos alkalommal lesz lehetőségünk az esemény megrendezésére, egyre több tanuló részvételével.

 

Szöveg és fotók: Csiha Imre