Immár hagyománnyá vált, hogy a Püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium tanulói a tavasz kezdetén egynapos természetismereti vetélkedőt rendeznek az ERTI farkasszigeti arborétumában.

Vonal_drapp

2012. április 6.

Vonal_drapp

Vetelkedo_3 Vetelkedo_1 Vetelkedo_4

A közel 300 gyerek az arborétumban és az azt körülvevő erdőben megbúvó "állomásokon" válaszolt a tanárok által összeállított természetismereti, természetvédelmi és helytörténeti kérdésekre.

A rendezvény módot adott arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a város határában immár közel 80 éve zajló erdészeti kutatómunka tárgyiasult eredményeivel, és láthassák azokat az erdőket, melyeket szüleik – még gyermek- és fiatalkorukban – ültettek és kapáltak.
A kutatóintézet és a város oktatási intézetei közötti évek óta töretlen együttműködés nem titkolt célja, hogy a felnövekvő ifjúság az őt körülvevő erdők értékét megismerje, becsülje, és jelentőségéhez méltóan bánjon majd vele.

A rendezvény részét képezi a pedagógusok és erdészek egész évre kiterjedő közös munkájának – Föld Napja, Szemétszüret, Madarak és Fák Napja, Erdei Iskolai/Erdei Óvodai programok, Túry Elemér Ökotábor működése – melynek eredményeként az iskolák, óvodák gyerekei a tanteremben megszerzett természetismereti gondolatokat a szabadban, valós körülmények között sajátíthatják el.

 

Írta: Csiha Imre

Fotó: Rásó János